Aerulaud.ee

esmaspäev, 2. mai 2011

Võistluse korraldamine

Siis nüüd mitmete, mitmete kuude järel saatis Pärnumaa spordiosakonnajuhataja kirja vastu minu septembri kuus kirjutatud kirjale, et võistlusi Vallikäärus on võimalik korraldada, kuid linnalt raha selle taha pole loota.

Joosep


Mis arvate, kas teeme selle võistluse millalgi ära?

19 kommentaari:

  1. kui igaüks paneb 5 euri ja kui tuleb 10 osavõtjat, siis on auhinnaks 50 euri, ma arvan...

    VastaKustuta
  2. Kui midagi peaks toimuma siis loodan, et see võistlus ei piirduks 10 osavõtjaga.

    Joosep

    VastaKustuta
  3. Mhm, kui midagi juba teha siis korralikult. :D Ja see ka, et kui pilte tehakse võistlustel ja netti pannakse siis võiks mingid lingid ka siia jagada. :P

    VastaKustuta
  4. mis marek arvab?

    kas hakkame jändama ja teeme ära.
    kutsuks kuuevarbalised sõbrad ka osalema

    VastaKustuta
  5. Ära võib ikka teha, lihtsalt tuleks mingi aeg korraldajameeskond kokku panna ja siis kokku saada kus tähtsamad punktid üle räägitakse. Samuti tuleks rääkida veel Koidu või kellegagi, et veidi hilinenult kalendrisse veel üks võistlus lisada.

    VastaKustuta
  6. Samamoodi, nagu see C-4 idee tuli, tuleb treeneritega rääkida ja küll nad selle kuhugi vahele lükkavad. Lihtsalt sportlased ja treenerid nõusse saada ja info laiali jagada.

    VastaKustuta
  7. Tere,

    Täna siis komisjonis arutati teie ideed.

    Kõigepealt muidugi selgus, et Vallikraavis ei ole sirget 200 meetrit. Samuti tuleb arvestada, et Vallikraavi Tallinna värava otsmises osas on purskkaev ja seda osa kasutada ei saa.

    Kuid kindlasti ei saa lõplikku otsust ennem teha, kui komisjon on läbi vaadanud konkreetsed täpsustatud plaanid kuidas üritus saab olema korraldatud.
    Kus on start/finiš, kus kaldal on nn võistluskeskus, kuidas kulgeb rada jne. Loomulikult ka võistluste läbiviimise aeg?

    Et avaliku ürituse korraldamise kohta saate täpsemat infot Pärnu linna koduleheküljelt:
    http://www.parnu.ee/index.php?id=1587

    Otseselt nagu läbiviimise vastu keegi ei olnud, aga konkretiseeritud plaane taheti küll.
    Seega jõudu ja jään ootama lisa.

    Katrin Kukk
    Pärnu Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakond
    vanemspetsialist
    Telefon 4448240
    mailto:katrin.kukk@lv.parnu.ee

    VastaKustuta
  8. aga saame millalgi kokku mingi pundiga, arutame asja, või siis lükkame asja narva võistluseni ja räägime siis...

    VastaKustuta
  9. Kui juba võistluse korraldamise mõte uuesti päevakorda tekkis, siis ma lisaks ka natukene sellele.

    Käisime eile Karlaga Vallikäärus uurimas, et mis olukord seal on ja kuidas tingimused kohapealt tunduvad. Tulemuseks oli see, et nüüd võib kindlasti väita, et 200m distants ei tule täis ka siis kui sõita kaldast kaldasse ja jääks järele ainult võimalus sõita pöördega. Kuna see aga ilmselt ei tundu väga ahvatlev, siis tekkis meil aga hoopis teist laadi võistlusformaadi mõte. Aga selleni ma kohe jõuan.

    Kukk, kes linnavalitsusest vastas, ütles et ühes otsas on purskkaev ja et seda osa ei saaks kasutada. Meie terane ja treenitud pilk, aga väidab et 3 paati mahuks sinna väga vabalt kõrvuti sõitma ühele poole purskkaevu. Samuti on linnapoolses otsas vees plott, mis on nagu loodud stardiplotiks ja tänu sellele saaks väga edukalt kasutada seal ka kinnihoidjaid, et stardid vähemalt toimuks kohapealt.

    Aga tulles tagasi võistlusformaadi juurde, siis võiks see meie arvates välja näha nii, et igas sõidus sõidab 3 paati. Ehk siis vastavalt võistlejate arvule jagatakse ära kui palju sõite tulema peab. Võtame praegu näiteks, et on 11 paati. Järelikult tuleks teha neli sõitu, kus kolmes sõidus on 3 osalejat ja ühes on 2. Sellisel juhul langeks välja kaks tükki kõige halvema ajaga. Järelikult järgi jääb 9 võistlejat. Nemad jaotatakse kohe uuesti sõitudesse ja 5-10 minuti pärast oleks uus sõit kus on nüüd juba 3 sõitu ja igas kolm osalejat. Sõidavad ära ja iga sõidu kaotaja langeb välja ehk järele jääb nüüd juba 6 osalejat. Nemad jaotatakse kohe uuesti kahte sõitu, kus on jälle igas sõidus 3 osalejat. Nüüd tuleb juba poolfinaal ja sealt langevad välja mõlema sõidu viimased ja lisaks langeb välja üks teine koht, kes sai halvema aja. Nüüd jääb järele kolm paati kes jälle kohe hiljemalt 10 minuti pärast sõidavad juba finaali ja jagavad ära 1-3 koha.

    Nii palju ka veel, et distants oleks 150 meetrit kuna see tuleb täis nii, et jääb ka pidurdamisruumi.
    Muidugi see formaat eeldaks, et täiskasvanute ja A klassi sõidud peaks ilmselt kokku lööma (autasustamise saab ikkagi eraldi teha) , et saada kokku piisavalt osalejaid, et oleks võimalus ikka järjest vähemalt 4-5 korda sõita neil, kes finaali pääsevad. Ja kuna see kõik toimuks lühikese aja jooksul, siis võib sellest kujuneda vägagi kurnav sõit ja pikamaamehed saavad iga sõiduga järjest suurema eelise. Lisaks veel see, et radu poleks vaja, kuna seal on sirge kallas lähedal mille järgi orienteeruda ja korraga vähe sõitjaid niikuinii.

    Ilmselt kõige suurem probleem oleks see, kas osalejaid ka reaalselt tuleks? :D

    Mis arvate?

    Jüri

    VastaKustuta
  10. mõte on hea, aga kas sa tahad teha nii et kõik vanusegrupid oleksid esindatud, või ainult nt. mehed+poiste A+ poiste B???

    VastaKustuta
  11. ja kunagi oli veel teemaks ka neljaste 200m või siis antud juhul 150m??? Ja ka kahesed...

    VastaKustuta
  12. Pigem ikka nii, et kõik vanusegrupid, sest muidu jääb väga väheks osalejaid ja pole kuigi huvitav. Hea oleks alustada noorematega ja minna sõitudega järjest kiiremaks ja huvitavamaks.

    Kaheste ja neljastega tekib see probleem, et pole ju osalejaid kuigi palju. Eriti muidugi neljastel just. 2-4 paati on natuke vähe vast.

    Jüri

    VastaKustuta
  13. Mõte on väga hija,aga aravan, et venitaks 175m ka distantsiks välja. Vaadake neid Potsdami videosi, ega seal on ka pidurdamiseks mingi max 10m julgen pakkuda.
    JOOSEP

    VastaKustuta
  14. Põhimõtteliselt venitaks 175m välja küll, aga 150m juures on see hea, et siis on distants terves pikkuses ilusti kahe sirge vahel ja lisaks sellisel juhul saaks finiši kohtunike telgi viia Vallikraavi poolsele alale kus oleks rahulikum, sest ma eeldan, et suvel on linnapoolsel alal päris palju rahvast ringi liikumas. Ning kui kaasata ka kahesed ja neljased siis ilmselt 10 meetriga ei saa enam seisma ka.
    Aga muidugi tuleks täpsemalt üle mõõta, sest mina olen mõõtnud delfi kaardi järgi ja ma ei tea kui täpselt ma sealt sain selle distantsi :D

    Igaljuhul vajab täpne distants veidikene täpsustamist ilmselt.

    VastaKustuta
  15. Muidu 18 juuni toimub Pärnus Watergate üristus, sel ajal oleks linnas rohkelt rahvast ja poleks ka võimatu Watergate korraldus tiimi poolt rahasid taha saada.
    Joosep

    VastaKustuta
  16. Jah, aga 17- 19 juuni on Bochumi regatt ju ning sinna on minek jälle.

    Jüri

    VastaKustuta
  17. No jah kuidas kellelgi.
    Joosep

    VastaKustuta
  18. Iseenesest oleks võistluse idee hea, aga mina võin kohe ära öelda, et maksimaalselt sõites ei ela ma seda mitte kuidagi üle.
    Neljaste kohta niipalju, et pidurdusmaast jääb ikka korralikult puudu seal. Selle 150m-ga saab ikka päris hea hoo sisse ja kui kolm paati kitsalt kõrvuti ka veel, siis ilma aere lõhkumata on suht raske pidurdada nii kiiresti.
    Mitu vanuseklassi koos tehes võib aga selline jama ka ju tekkida, et kui näiteks mehed ja A klass koos sõidavad ja A klass esimese kahe sõiduga välja langeb, siis neil kaob ju kogu põnevus ära ja siis langeb neil kõik aja peale sõitmisele.

    VastaKustuta