Aerulaud.ee

teisipäev, 31. august 2010

Uue võistluse korraldamine

Mida inimesed arvaksid kui Eestis oleks ka teatevõistus, kas siis eraldi võistlusena või meistritiitli eest. Distants oleks siis 4x200 ja ilma vanuseklassideta. Üks probleem oleks muidugi nende startidega kuna paatide joonele saamisega oleks suht raskusi, aga teoorias täitsa korraldatav. Küll peale esimesi mahavõtmisi rahulikumaks muututakse. Hea koht oleks muidugi anne kanal kuna ilmaga seal probleeme väga ei ole, aga seal on takistuseks pigem madal põhi ja kinnikasvamine nagu ma aru saand olen.

Võiks ju olla mõni lühema distantsi võistlus ka Eestis, suht kopa ette visand need pikad maad juba. Igatahes ootan arutlusi sel teemal.

22 kommentaari:

  1. Aga see ei tohiks kindlasti toimuda harku peal siis:D

    VastaKustuta
  2. Eesti karikal võiks olla kokku 3x200m, 3x1000m
    1-2x500 ja 2 pikka maad. Põhirõhk peaks ikka olema olümpiadistantsidel.

    VastaKustuta
  3. Eestikatel võiks kh siis 5km olla:D

    VastaKustuta
  4. mõte hea, aga hakkame siis maad kuulama ja sponsoreid otsima, et see ikka uuel hooajal toimuma saaks, veel võiks korraldada n.ö. rahavõistlusi, mis poleks karikaarvestuses kus oleks ainult OM-i distantsid ja ka üldarvestus.

    VastaKustuta
  5. või siis midagi tour de ski sarnast

    VastaKustuta
  6. Uurin selle võistluse korraldamist maratoni ajal targemate inimeste käest ja siis peab ka seda uurima, et anne kanalil on ju see veeporno seal nüüd, et kuidas selle tööd mitte häirida ja kas distants mahuks selle ja ujumisala vahele. Eesti võistlejate arvu juures võiks mingi 4 rada olla. Ma mõtlesin veel selle peale ka hiljem, et teha samamoodi nagu lätis on sprindipäev, ehk siis ühesed ka, huvi korral ka kahesed ning miks mitte ka neljased. Sessuhtes et ma oleks huvitatud selle korraldamisest, aga selleks on ka kedagi veel vaja ja siis veel kedagi, kes suudaks leida ja ära rääkida võimalikke rahastajaid, et ka reklaamida saaks. Äkki läheb idee läbi ja seal rannas oleks suvel suht palju publikut kellest 50% ma pakun ei ole kunagi aerutajaid näinud.
    Kuidas see tour de ski sarnane välja nägema peaks? hakkame võrtsust tulema ja siis mingi nädal aega jutti on iga päev mingi 6x500m :D
    Ja ka 5km võib eestikatel olla kuna tiitlivõistlustel see on.

    VastaKustuta
  7. tour de ski... ei pea võrtsust tulema, võib teha ükskõik kus, lihtsalt ndal aega, iga päev mingi 1-2 võistlust ja erinevad distantsid, alates 100m kuni 10 km-ni, neljaseid oleks lahe vaadata 200m peal, rahastajatega on nii, et kõigepealt peaks oma tuttavaid ettevõtteid moosima hakkama, aga räägime sellest maratoni ajal täpsemalt.

    VastaKustuta
  8. Idee on tõesti hea ning loodan, et see ettevõtmine ka teoks saab :)

    VastaKustuta
  9. See Anne kanal kõlab suht hästi, 200m suht vaatemänguline ka, vb tekitab huvi ja tõstab pisut populaarsust. Neljastega on nii et nende puupaatidega pole eriti vägev sprinti sõita, aga iseenesest oleks seda paras kino vaadata. Aga sprinta diena sarnane asi võiks toimuda küll. Olümpiadistants ikkagi. =)

    VastaKustuta
  10. Ja kahe soti jagu poisid ei tohiks nii kulukas ja tülikas olla sisse panna. Oleks kena, kui ühel eesti võistlusel saaks radade peal sõita. Sel aastal polnud arvestatavaid radu mitte kuskil, ka Harkul sai vahepeal poide vahel slaalomit lasta. Ehk kui seda sprindivärki juba korraldada, siis võiks see ikka korralik võistlus olla, vb tulevad ka põdrad või lätlased kohale kui nänni jagatakse. Mitte nagu eestikatel...

    VastaKustuta
  11. Piisaks ka sellest kui mingi 25-50m tagant poid panna.
    Neljastega saab ilusti 200 sõita, tüür peab aind pingutatud olema ja viimasel vennal tugevad näpud :D
    Aga eks maratonil äkki räägib treeneritega ja uurib

    VastaKustuta
  12. kuidas rääkimine-uurimine läks?

    VastaKustuta
  13. Kulge jah, tekkisid väiksed tehnilised probleemid. Jõudsin kuskile peale viite koju alles ja kohe kuidagi suutnud äratuskella panna :D

    VastaKustuta
  14. Ega maratonil oli muidugi massiliselt treenereid, kellega asja arutada. Pmst oleks ainult Koidu ja Hollo arvamuse saanud.

    VastaKustuta
  15. 4x1000m oleks ka huvitav :D

    VastaKustuta
  16. Hey Hey

    Tuli ka siis siuke huvitav mõte selle uue võistluse korraldamisega.
    Nagu te teate siis renoveeriti sel suvel Pärnu Vallikraav, tehti kindlad kalda tugevdused ja süvendati kraav. Minu arust oleks see piisavalt pikk, et pidada võistlust seal 200m peale, kuid see pole piisavalt lai, seega selline mõte et sees on vaid kaks - neli rada ja iga sõidu võitja või kaks esimest saavad edasi järgmisesse raundi.
    Tõsi selline võistlus on küll olemas (Potsdamer canoe sprint), aga see oleks siiski huvitav ja meelitaks kindlasti palju rahvast kohale :D http://www.youtube.com/watch?v=LMBGm6jpxVA VAADAKE KINDLASTI !!!

    VastaKustuta
  17. tegelikult hea m6te!!!!
    ja huvitav kah, niikuinii on p2rnus suvel rohkem rahvast kui kuskil mujal.

    VastaKustuta
  18. Tegelikult Markel sa võiksid nagu uue teema yless panna sest keegi niikuinii vanemaid postitusi ei vaata ja siis saaks ka teiste käest arvamusi kuulda:D

    VastaKustuta