Aerulaud.ee

laupäev, 19. mai 2012

Pikem raport Poznanist

Alustame siis kõigepealt sellest ebameeldivast. Kolmapäev, olümpia kvalifikatsioon, taganttuule torm. Enesetunne oli hea, aga sõit ise ei kannata trükimusta. Sõidujärgselt oli mott suht maas, oleks teises eelsõidus olnud oleks ilma probleemideta edasi saanud, aga samas meie taseme juures ei oleks kuidagi tohtinud ka meie sõidus olla viimased. Hiljem natuke analüüsi ja video vaatamist. Tulemuseks see, et füüsika vastu ei saa. Meie kui rasked mehed lihtsalt vajusime lainesse sisse kuna laine harjadel on paadil toetus pind tunduvalt väiksem samas kui kergemad mehed suutsid paati kõrgemal lainete peal hoida. Tulemus siis selline:
Ja sõit ise siis selline nagu juba eelnevas postituses ka näha oli:
Jätsime selle ebaõnnestumise seljataha ja tegime neljapäeval ühe kiirustreeningu 3x4x15seki puhkused 45 seki. Reedel läksime uuesti proovima, kerge värin oli sees järjekordse ebaõnnestumise ees, aga võtsime ennast kokku. Stardist pühkisime minema nagu vanad sprinterid. Esimese 250 peal esimesed, 500m peal ikka esimesed, vaatamata sellele, et ma suutsin oma tavapärase asja ära teha ja korra vett silitada tõmmete vahel, videos on see ka näha alguses. Aga siis hakkasid teised ka kiiremini sõitma ja meie kergelt kinni minema. 750 peal olime veel 3dad. Viimane 200 olime nii kinni omadega, kaarlil läksid jalad krampi ja ei saanud tüürida, lõpetasime päris oma raja ääres, korra sain isegi aeruga vastu raja poid tõmmata. Kartsin et äkki võetakse meid maha, aga läks õnneks ja poolfinaali pääs oli käes ja pinged natuke maas. Lõpus mulle tundus, Kaarel suisa hakkas nutma sellest krampis jalgadest, aga tal lihtsalt läks hääl maru peenikeseks.
Tulemus siis siin:
Ja videotõestus:

Paar tunnikest taastumist ja siis oli vaja hakata poolfinaaliks valmistuma. Vaatasime, et eneseületamisega on isegi võimalik A finaali sõita, aga jah oleksid ei maksa midagi spordis, Tegime väga korraliku sõidu 500m peal olime teised ja isegi 100m enne lõppu olime veel finaali kohas kinni, aga siin tuli jälle meie kinni minek ja teiste võimsam lõpuspurt ja lõpuks olime 5dad.
Tulemused siis:
Ja video:
B finaali koht käes, kerge lõdvestus sõit, kaldal 20 mintsa venitust ja vehkimist ja läksime 500m eelsõitu sõitma. Ei oskand sellest distantsist midagi arvata. Anne kanalil sõidetud lõigud ei olnud kõige positiivsemad, aga läksime panema algusest lõpuni. Tulemus oli endalegi üllatus. Sõidu esimene sai otse finaali ja meie jäime napilt teiseks. Kusjuures nagu videol näha siis tulime suht nina ninas. Aga lõpp oli teistel natukene parem.
Tulemus siis:
Video:
Saime jälle üks 30 mintsa kaldal olla kui oli vaja minna poolfinaali sõitma. Lihases polnud enam üldse mingit särtsu ja tunne oli juba suht sant. Aga võtsime ennast kokku ja tulemuseks taas pöös B finaali. A finaali pääs jäi selles sõidus meil kaugele.
Tulemused:
Ja video:
Õhtul hotelli jõudes olime väga väsinud ja tuli hea uni. Vaatasime ühe osa Dr. House-i ja läksime enne 11 juba magama. Hommikul ärgates olid lihased valusad, tegime kerge soojenduse et üles ärgata kuna sõit oli suht vara kahese meeste jaoks, kell 10 siis. Tunne oli selline tuim ja lihas tühi. Sõidust rääkida siis ei olnud nii terav algus kui eelmisel päeval aga sellele vaatamata olime ilusti pundis kõigiga ja üllatus missugune kui suutsime seekord lõpus ise olla need kes kohta parandasid. Pressisime mööda ennast austraalastest ( paadis oli olümpiavõitja Ken Wallace, samuti pressisime mööda Serblastest kes olid neljapäeval kvalifikatsiooni finaalis 5dad. Suutsime tagasi tõrjuda eelmise aasta MM-i 10date meeste uusmeremaalaste rünnaku ja lõpetasime 3 kohaga. Super sõit ja ise väga rahul.
Tulemus:
Ja video:

Nüüd homme ootab ees veel 500m b finaal. Anname endast parima ja siis tagasi koju, kus valmistume juuni kuus toimuvateks Euroopa meistrivõistlusteks. Motivatsiooni jagub mõlemal mehel.

Et kvalifikatsiooni võistluse ilmast natukene aimdust saada siis lisan siia 200m meeste finaali video.







2 kommentaari:

  1. Tarmo kule, selline tunne jääb nagu sa tahaks kaarlist mööda sõita seal taga.

    VastaKustuta
  2. Tarmo, aitäh põhjaliku ülevaate ja kommentaaride eest! Teie fännidele-pöidlahoidjatele väga kosutav teadmine, et olete õigel, s.o tõusuteel :-)
    Vastupidamist kuni viimse tõmbeni käesoleval MK etapil!

    VastaKustuta